Як зберігати насіння - Наша бесплатная доска объявлений всех городов Украины
doskaua доска бесплатных объявлений
Vip объявления
Категория каталога статей:

Як зберігати насіння


Як зберігати насіння
Описание:

Високі посівні якості насіння, на жаль, не вічні. Щоб збільшити їх термін придатності, слід правильно поставитися до зберігання.

Перша і найважливіша умова збереження життєздатності - підтримка сухості. Навіть якщо повітря в приміщенні завжди тепле, але при цьому підвищена вологість, насіння втратять властивості схожості буквально за пару тижнів. Вкрай небажані і різкі перепади температури. Багато насіння не терплять мінусових показників температури. Якщо ж вони все-таки зберігалися якийсь час на холоді, їх потрібно реанімувати - прогрівати при температурі не нижче 30 градусів приблизно близько місяця.

Самі ідеальні умови для зберігання практично всього насіння - постійна температура (від 12 до 18 градусів), вологість повітря не більше 50 відсотків. Деякі різновиди, такі як горох, огірок, редис, томат, буряк, шпинат витримують максимальну вологість до 60 відсотків.

Де найкраще тримати насіння мешканцям міських квартир? Ніколи не використовуйте для зберігання кухню, так як в цьому приміщенні найбільші перепади вологості і температури. З цією ж метою не залишайте їх в холодильнику - при регулярному відкриванні дверки змінюється температура, і виділяється вологість. У нижній відсік холодильної камери можна помістити лише насіння моркви і ріпчастої цибулі. Тільки насіння цих овочів продовжують термін життєздатності при зберіганні в холоді.

Інші насіння розмістіть в будь якій житловій кімнаті. Такі умови неможна назвати ідеальними, але їх можна вважати прийнятними. Покладіть насіння в ящик столу або шафи, лише б він не знаходився біля батареї.

Термін придатності у насіння різних культур сильно відрізняється. У нормальних умовах зберігання насіння зберігають свою схожість до восьми років. Найстаріші насіння більш плідні, але ймовірність сходів у них нижча. Найдовше зберігаються насіння гарбуза, буряка, огірків, гірчиці, томатів. Найкоротший термін придатності у цибулі, кукурудзи і петрушки - не більше двох років.

Категория Интересно почитать
Дата размещения07.02.2018
Количество просмотров25
Статью добавил пользователь admin
Написать письмо автору
Выберите действие:
Пожаловаться на публикацию
Еще статьи из данной категории
Предыдущие статьи Следующие статьи
Категории
Авторизация
все регионы » все города

Новости DoskaUA
  • 04.10.2017
    Мы будем благодарны, если Вы разместите нашу кнопку на своём сайте-странице
  • 16.06.2017
    Бесплатные объявления позволяют любому желающему найти интересующий товар, начиная от недвижимости и автомобилей и заканчивая растениями и услугами в разных сферах деятельности. Наша доска
Последние публикации в каталоге статей
Подписка на рассылку